Passo dello Stelvio

Passo dello Stelvio
Ekaa kertaa Stelviolla 2012

keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Voima kanssani

 Voimaa on tarpeeksi, kun sitä on liikaa..

Kauneus on katsojan silmässä, mutta teknisen näköinen laite on

Pari sanaa itse moottoripyörästäni, niitä on nykyään enää yksi.

Itse ajelen nyt toista Gessuani, eli BMW:n 1250 GSA matkaenskaa niin sitä tottuu siihen, että kaikki toimii ja maisemat vaihtuvat oli tienpinta tai sää mikä vain. Aikaisemmatkin pelit ovat toimineet hienosti ja en edes muista milloin olisin jäänyt teknisen vian vuoksi tien päälle. Lienee jotain kevari aikoja, eikä silloinkaan välttämättä syy ole ollut pyörän, vaan kiireessä tehdyn huonon huollon. 

Olen kyllä sitä koulukuntaa, että vehkeet pitää itse huoltaa. Olen myös sitä koulukuntaa, että jos ei omat taidot riitä, on syytä turvautua osaajaan. Tämä korostuu moottoripyöräharrastuksessa. Perushommissakin voi töppäillä jos tekeminen ei ole hallussa tai keskittyminen jossain väärässä asiassa. Momentit on syytä olla kohdillaan ja lukiteliimat paikoillaan, jos niikseen tulee. 

No nykyisen Gessun kanssa on tehtaan takuut ja muut mitkä ohjaavat tehokkaasti käyttämään merkkihuoltoa. Gessussa on myös sitä kuuluisaa ATK:ta niin paljon, että eipä niitä omassa tallissa juuri päivitellä.


Viime kesänä Gessu kävi kahteen otteeseen huollossa, koska siinä on sinällään aika pieni kymppitonnin huoltoväli. Tapani mukaan haluan yleensä käyttää tuon huoltoon menevän ajan aiheeseen liittyen koeajamalla jonkin toisen moottoripyörän. 

Kesäkuussa pyörä oli siis huollossa ja olin valinnut koeajettavaksi Kawasakin voimakyykyn eli H2 SX:n. Kyseessä vieläpä SE-malli. Nämä sporttisemmat pelit kyllä edelleen kiinnostavat, onhan minulla aikanaan ollut yhteensä kolme Suzukin Hayabusaa. Busasta ei nyt enempää, paitsi että edelleen ikävöin laitetta silloin tällöin. Kaikkine puutteineen. 

SX eli "matkamalli" :-)
No takaisin Kawan sarviin. Keli oli mitä kaunein ja H2 kävi ulkona liikkeen pihassa tyhjää samalla, kun myyjä selitti laitteen käyttöliittymän ja mm. teho- ja alustan asetukset. Pääsin liikkeelle ja fiilis oli he
ti hyvä. Laite tuntui tiiviiltä ja nöyrältä ja sitten kun tie aukesi aukesi tie myös minun sydämeen. Laite veti kuin raivohärkä, mutta vaikka veto oli vähintäänkin uskottavaa niin oli se samalla sivistynyttä ja hallittavissa täysin. On tietysti selvää, että noita voimavaroja ei pääse kotoisilla teillä ammentamaan juurikaan, mutta parasta onkin se tieto siitä loppumattoman tuntuisesta voimasta. Voimaa on paperilla 200hv, mutta käytännössä sitä tuntuu olevan vielä enemmän. Niin voisi kai sanoa, että typerän paljon tehoa prätkään. Voisi myös sanoa, että näin sen olisi aina pitänyt olla, vähemmän on liian vähän. 

Ajelin H2:lla hyvän lenkin ja oikeastaan ainoa mikä jäi häiritsemään oli ehkä perussäädössään hieman pintakova ja nypyttävä meno, minkä varmasti saisi säädettyä kuntoon ja toisena asiana vähän turhan olematon tuulisuoja minun mittaiselle miehelle 188cm. Tämänkin varmasti saisi tuplakuplalla tai toisenlaisella pleksillä korjattua. 

Taidonnäyte Kawasakilta


Muuten tuntui, että pyörä on todella valmis paketti vaikka minne lähtisi. Hienoa työtä Kawalta.

Pyörän tekniset tiedot tästä linkistä: Tekniikka

Kiitos blogini lukemisesta.

Jussi

1 kommentti:

  1. Hienon näköinen moottoripyörä. Täytyy tunnustaa, että itse ajelen tarvittavat matkat pienellä Peugeotilla, joka sopii hyvin tarpeisiimme. Mutta olen kyllä välillä haaveillut myöskin moottoripyörän omistamisesta ja osa ystävistäni onkin haaveen jo toteuttanut myöskin. Huollossa täytyy autoakin säännöllisesti käyttää ja itse valitsen silloin Peugeot merkkihuollon. https://www.vantaanautokorjaamo.fi/merkkihuolto

    VastaaPoista