Passo dello Stelvio

Passo dello Stelvio
Ekaa kertaa Stelviolla 2012

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Talvi on vihdoin selätetty! On maaliskuu. Vesi tippuu räystäistä ja linnutkin ovat alkaneet laulaa. Motoristin sydän sykkii kiivaammin ja odottaa kärsimättömästi teiden sulamista. Tämä on hienoa aikaa.
Tää voi tulla kalliiksi
Espargaron Moto-GP pyörä
Oma talvi päättyy aina jo mp-messuille, missä tänäkin vuonna tuli poikettua. Pääkopassani tässä kohtaa totean aina, että nyt on se suurin tuuba talvesta voitettu. On hienoa, että Suomen kokoisessa pienessä maassa järjestetään noin ylimitoitetut alan messut markkinoihin nähden. Suosikit tämän vuoden messuilta itselle ovat Triumph Thruxton 1200 ja uusi Hondan Africa Twin. Ihan erilaisia keskenään, mutta molemmat ovat todella hienoja laitteita. Samoin ikuinen kuume isoon KTM:n Adv-pyörään voi edelleen hyvin kuten myös uuden GSA:n taudin kuva on ihan kohdillaan. Toisaalta myös ikuinen Ducati-himo voi hyvin, kuten myös hinku omistaa oma Moto-Guzzi on voimissaan. Toisin sanoen lääkitys varmaan pitäisi tarkastaa..No uutta pyörää ei nyt hankita, mutta uusi Rukan takki tarttui mukaan, muuten messuista selvittiin ilman isompia mustelmia.

Uusi Afrikkalainen..:-)
Talvi on minulle tuskaa. En todellakaan ole se dude joka on innoissaan, kun lunta sataa ja pääsee hiihtämään ja kolaamaan pihaa. Minulla on joku perus set-up geeneissä vähän lämpimämpään todennäköisesti. Parasta talvessa on sen loppuminen ja sillä hyvä. Jos nyt yhden asian talvesta nostan positiivisen puolelle on se, että silloin on hyvää aikaa suunnitella uusia moottoripyörällä tehtäviä retkiä. Mikäs sen parempaa, kuin pitkän työviikon jälkeen ottaa lasi punkkua ja tehdä suunnitelmaa. Siinä aika kuluu hienosti, kun karttakirjoja selailet ja muistelet vanhoja prätkäreissuja. Mennäänpä tähän aiheeseen vähän syvemmin.

Väännäppä itsesi siihen modeen, että sinulla on kaksi viikkoa aikaa kesälle ja haluat lähteä prätkällä puolison kanssa kokemaan uutta.

Aikaisempina vuosina olemme ajelleet siellä täällä pitkin poikin eurooppaa, joskus jopa kireämmälläkin aikataululla. Jälkikasvu kotosalla velvoittaa.. On menty ruotsin läpi eurooppaan, risteilty Finnlinesillä itämeren yli ja pari kertaa on myös lähetetty pärrä rekalla Italiaan ja lennetty perässä.
No nyt tänä talvena se kuningasidea syttyi päässäni. Jotain uutta on harrastukseen haettava. Viime kesäinen kokemus ViaBalticasta oli kaiken kaikkiaan paljon positiivisempi, kuin mitä useimmat kaverit olivat antaneet ymmärtää.
Niinpä siis viiapaltikaa hyödyntäen voitaisiinkin suhata Valko-Venäjän ja Ukrainan kautta Romaniaan. Sieltä tuupataan etelään ja Kroatian Dubrobnikin kautta alpeille. Tästä tulisi kyllä jännää.

Paljon on näkemättä ja kokematta varsinkin noita itä-euroopan valtioita. Sen verran ovat valtioiden päämiehet muljanneet, että meikäläisen alakoulun kartasto ei enää juurikaan pidä paikkaansa.
Seuraavaksi pitää laittaa viisumihakemukset transit-visasta menemään Belaruksen konttoriin Hesaan ja tsekkailtava muutenkin tarkemmin noita reittejä. Jotain uutta ja jännää siis tulossa. Laskeskelin, että n. 6000tkm tulisi reissua ja aikaa on sen kaksi viikkoa, kuten ennenkin. Kiitos siitä tukijoukoille kotomaassa.

No tärkeintä, on se että on unelmia ja tavoitteita. Nyt on vasta maaliskuu ja reitit sun muut ovat alustavasti valmiina. Kesään tulee kuulumaan paljon muutakin moottoripyörällä toteutettavaa. Lupauduin järkkäämään tämän vuoden firman Securrider-ajot, toukokuussa pitäisi päästä ajamaan super viikonlopun aikana rautaperseajo ja vieläpä toukokuussa SMOK:n pitäisi kouluttaa minua mp-kouluttajaksi. Paljon mukavaa ja haasteellista on siis tulossa harrastukseen liittyen. Kesäkuussa päästään ottamaan kesän -16 ensimakua ulkomaista, kun Konepyöräklubin kanssa tehdään kerhoretki Viron Narvaan. Saattaapa olla, että poiketaan myös Neuvostoliitossa. Se kun on aivan siinä joen toisella puolella.

Kausi alkaa ihan kohta. Koitetaan malttaa ja muistetaan, että ne autoilijat eivät näe talven jälkeen motoristeja!

Muista hoitaa oma ruosteenpoistosi huolella. Jos et tiedä mitä se tarkoittaa niin laita viestiä tai tutustu asiaan netissä
Stelvio, ITA. Sinne ehkä taas tänä kesänä.
Honda VFR1200X Crosstourer RTG
#motolife, #naturelovers, #honda, #moottoripyörä, #vfr1200x, #matkailu, #visitfinland, #visitpori, #ekoteko, #mp-mies, #teamcampari, #matkalla, #moottoripyöräily
. Mm. Konepyöräklubilla me järjestämme ko. tapahtuman.
Turvallisuus ennen kaikkea!

Stay tuned.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti